Terug naar hoofdsite

Familieinformatie over Van Wolffelaar

Alle 'van Wolffelaar' families waarvan ik gehoord heb stammen af van Josephus van Wolffelaar, geboren op 17-02-1801 in Boschkapelle, overleden op 05-05-1884 in Boschkapelle. Langs mannelijke kant zijn zijn en dus ook mijn voorouders bekend t/m Egidius van Wolvelaer (andere spelling!), geboren omstreeks 1570.

Er zijn een heleboel spellingsvarianten van 'van Wolffelaar', zie dit document voor alle bekende voorkomens.

Een van zijn overkleinkinderen is mijn grootvader, namelijk Josephus Alphonsus (Joos) van Wolffelaar (10 mei 1915 - 10 mei 1996) uit Boschkapelle, getrouwd met Nathalia Celina Vonk. Hij kreeg zes kinderen, waarvan de jongste mijn vader is, Robertus Maria (Ron) van Wolffelaar, nu al ruim 20 jaar wonende in Nistelrode met echtgenote Jobina Cornelia (Joke) Vermuë.

Een andere tak van de familie stamt van dezelfde Josephus van Wolffelaar uit 1801 af, namelijk via een geheel andere overkleinzoon: Johannes Petrus van Wolffelaar, Boschkapelle 19-10-1903 - Amsterdam 07-05-1977. Meer informatie is bij mij verkrijgbaar, aangezien ik deze tak nog niet om toestemming gevraagd heb hierover op het internet te publiceren.

Deze gegevens zijn gedeeltelijk afkomstig van de heer A.J.G. Copier, die een hele hoop genealogische gegevens over de 'van Wolffelaar' familie heeft verwerkt en aangevuld die door een zwager van hem waren verzameld (Toelichting door de heer Copier).

Zodra er meer gegevens gereed zijn ter publicatie, zal ik daar vanaf hier naar verwijzen. Stuur mij een mailtje als je op de hoogte gehouden wilt worden.

Op deze site van Arnold J.G. Copier staat een heleboel genealogische gegevens over Van Wolffelaar


Jeroen van Wolffelaar, juli 2003